Makkelijk en snel uw caravan verplaatsen?

Bekijk onze caravanmovers

5 handige tips voor een zorgeloze vakantie

Zonder zorgen op pad met uw caravan 

Gaat u deze zomer op vakantie met de caravan? Dan kijkt u daar vast flink naar uit. Het zou dan ook zonde zijn als de vakantiestress of een haperende caravan uw weggaan zou verpesten. Met de handige tips van Recrea Comfort weet u zeker dat u voorbereid op pad gaat en optimaal kunt gaan genieten van uw welverdiende vakantie.

1.    Controleer ruim van tevoren de banden

De caravan staat vaak de hele winter in de stalling of buiten. Dat er niet mee gereden wordt, in combinatie met de veranderende weersomstandigheden, doet het rubber van de banden over het algemeen weinig goed. Breng de banden van uw caravan dus vooral ruim op tijd van tevoren op de juiste bandenspanning en controleer ze in de dagen erna een aantal keer. Lopen ze leeg? Dan heeft u nog ruim de tijd om de banden te vervangen. Check ook nog even het reservewiel, dan weet u zeker dat u geen extra stress heeft op vakantie.

2.    Verdeel het gewicht

Gaat u voor de eerste keer op pad met de caravan? Dan is het belangrijk om te weten dat het gewicht ín de caravan goed verdeelt moet worden tijdens de reis. Niet alleen om slingeren en stuiteren te voorkomen, maar ook om de stabiliteit van de caravan te verhogen. Dat rijdt wel zo lekker. Bij een ideale verdeling plaatst u de zware dingen ter hoogte van de as en verdeelt u de rest van de spullen over de gehele caravan. Houdt u daarbij wel rekening met het maximumgewicht van de caravan? Zo voorkomt u gevaarlijke situaties en hoge boetes.

3.    Checklist vlak voor vertrek

De banden zijn voorbereid op de reis en uw bagages is netjes verdeeld en opgeborgen in de caravan. U bent bijna klaar om te gaan. Check voordat u gaat rijden nog even de laatste dingetjes zodat u veilig op pad kunt:

4.    Blijven rijden

Alles is gecheckt en u bent onderweg met uw caravan. Nu kan het voorkomen dat u onderweg in de file terecht komt of de neiging heeft om even te stoppen. Echter, optrekken vanuit stilstand kost met een caravan enige kracht en tijd. Tijdens het optrekken komt er veel druk te staan op de koppeling of op de omvormer van een automaat, met name wanneer u op een helling rijdt. Hoe minder vaak u hoeft op te trekken, hoe beter dit is voor de auto en de caravan. Staat u in de file? Probeer dan zoveel mogelijk te blijven rijden door bijvoorbeeld een gaatje te laten vallen en langzaamaan te sluiten.

5.    De snelheid met een caravan

In Nederland mag u op de snelweg met een caravan niet harder dan 90 kilometer per uur rijden. Helaas zijn deze regels in Europa overal anders. Zo mag u in België 120km/u rijden en in Duitsland maar 80 km/u. Recrea Comfort raadt u aan om vooraf te onderzoeken door welke landen u gaat rijden en hoe hard u hier mag. Want een boete op vakantie, dat is gewoon zonde.

Reacreacomfort, alles voor uw caravan

Voor optimaal comfort tijdens het reizen is er de caravanmover. Uw caravan verplaatsen is nog nooit zo makkelijk geweest! Lees hier meer over caravanmovers. Heeft u nog meer vragen of bent u benieuwd wat Recreacomfort allemaal voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op of lees hier meer over Recreacomfort. 

Bezoek op

Transportweg 1 
9804 TJ  Noordhorn
adres recrea comfort lijn
Telefoon Recreacomfort  0594-529450
Satelliet ontvangers bij RecreacomfortSatelliet ontvanger vervangen?

Satelliet ontvangers bij Recreacomfort
Nieuwe accu nodig?

 
Caravanmovers

Truma
P1
Simpark
Enduro
Powr Mover
Reich
Alko
Ego mover
Camptekdrive
Satelliet ontvangst

Mecatronic
Satenne
Oyster
Kathrein
Ontvangers
Accu pakketten

AGM pakketten
Optima pakketten
Li-ion Accu's
Accu laders
Proosten
Ctek
Zonnepanelen

Beaut
Laadregelaars
Montage materiaal

Airco

Mail Recreacomfort

info@recreacomfort.nl
noordhorn@hubo.nl

Telefoon Recreacomfort Noordhorn   0594-529450

Sitemap

Voor alles op het gebied van caravans en campers tegen een lage prijs!

Facebook Recreacomfort

Recreacomfort
Caravanmovers van Recreacomfort